Welkom bij Surdin!

BOODSCHAP VAN DE VOORZITTER

 

voorzitterEind jaren zestig van de vorige eeuw ben ik als jong meisje door mijn ouders meegenomen naar Nederland. Hun droom was ooit voorgoed naar Suriname terug te keren. De route daartoe was uitgestippeld: de kinderen een goede opleiding laten genieten, werkervaring opdoen, voldoende geld sparen en binnen tien jaar met z’n allen terugkeren naar switi Sranan. De jaren verstreken. Ik werd ouder en verliet het ouderlijk huis. De plannen van mijn ouders waren grotendeels uitgevoerd, maar bij mij vervaagde de droom van terugkeren.

Inmiddels wonen mijn ouders al enkele jaren weer in hun switi Sranan. Mijn vervaagde droom heeft nu langzaam plaatsgemaakt voor een sterkere band met Suriname. En dat komt niet alleen doordat mijn ouders nu daar wonen. Ik merk dat mijn kinderen in hun maatschappelijke carrière heel nadrukkelijk Suriname ook in beeld hebben.

Anders dan toen ik langer dan 40 jaar geleden in Nederland arriveerde, wonen er nu veel meer Surinamers. Een ontwikkeling die een potentieel aan kennis, deskundigheid en een goed opgeleid netwerk heeft opgeleverd. Het belang nu is om de opgedane kennis en ervaringen met elkaar hier en in Suriname te delen. Belangrijk daarbij is een instituut dat proactief handelt en antwoorden formuleert om samen sterk verder te komen.

Een progressieve voorhoede dus, die het vurige geloof deelt in het ontwikkelen van een sterke positie van de totale Surinaamse natie. Een zekere mate van idealisme is daarbij nodig. Aan idealisme kan een sterke impuls worden ontleend om met bevlogenheid en daadkracht te werken aan het realiseren van de gestelde doelen.

Surdin waardeert het zeer als u met ons meedenkt over strategieën en nieuwe werkvormen om het delen van kennis en expertise met elkaar te verduurzamen. Het kerndoel dient te zijn: het beste er uit halen wat erin zit, verhogen van de kwaliteit van het bestaan, onszelf als één sterk opkomende natie herkennen in de globale wereld.

Yvette J. Albertzoon

SURDIN

 

Surdin logo

Mobile: 06 88888888

Email: info@surdin.nl

Web: surdin.nl

Kvk.: 851328854

FACEBOOK

Our Facebook Page

RECENTE TWEET

Twitter Widget